Category: News

Innovatieve Zweedse progrockband speelt serie shows in Nederland

De Zweedse progressieve rockband Pain of Salvation staat onder leiding van Daniel Gildenlöw; hij is de tekstschrijver, de belangrijkste componist, gitarist en zanger. Duizendpoot Gildenlöw is dan ook verantwoordelijk voor het karakteristieke geluid van de band: krachtig, geaccentueerd gitaarwerk, een breed vocaal bereik, het abrupte schakelen tussen heftige en kalme passages, en intense syncope en polyritmische experimenten.

Handelsmerk van de band is dat elk album een conceptplaat is. Pain of Salvation schuwt daarbij geen enkel taboe, met thema’s als seksualiteit, oorlog en de gevolgen daarvan, het milieu, of de aard van God, de mensheid en het bestaan. Niets is zwart-wit; de band bekijkt beide kanten van elk verhaal. Het is de basis van de naam ‘Pain of Salvation’, die het evenwicht uit moet drukken tussen tegenstellingen: goed en slecht, licht en donker, leven en dood, pijn en zaligheid.

Gildenlöw: “Voor mij heeft Pain of Salvation de betekenis van evenwicht. Accepteer het goede, maar ook het slechte. Dit is een mooi levensmotto voor dagelijks gebruik, wanneer iets niet gaat op de manier waarop je dat graag zou willen.”

Gildenlöw en consorten hebben het druk. Sinds het verschijnen van het semi-akoestische album “Falling Home” in november 2014 werken de muzikanten continu aan nieuwe projecten – én aan de langverwachte volgende release: opnieuw een conceptalbum, dat weer terug moet grijpen op de hardere, meer heavy roots van de band.

Toch is er tijd voor een tour tussendoor. In oktober staat Pain of Salvation driemaal in Nederland op de planken. De korte serie shows wordt op 31 oktober afgesloten in P60, Amstelveen. Het is dé kans om de band nog eenmaal in een intieme setting mee te maken.

Tickets kosten €20 in de voorverkoop, en €22 aan de deur. Kijk op www.p60.nl. Tevens staat de band op donderdag 29 oktober in Atak, Enschede en op vrijdag 30 oktober in Gigant, Apeldoorn.

Deze serie shows is Powered by Headway, en mogelijk dankzij Your Music Agency.